Wat doet Fundashon Kontakto?
Wij bieden deskundige begeleiding en ondersteuning die past bij de mensen waar wij voor zorgen. Omdat al onze cliënten verschillend zijn, is onze zorg zo veel mogelijk afgestemd op wat zij willen en kunnen. Door onze dagbesteding en individuele begeleiding kunnen onze cliënten elke dag – als ze willen – werken en leren. En dat is heel belangrijk voor hun ontwikkeling, zelfvertrouwen en plezier. Iedere cliënt ontplooit zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. En stuk voor stuk zijn ze trots op zichzelf, 100% gemotiveerd en willen ze graag laten zien wat ze kunnen!

Bescherming en uitdaging
Wij vinden het belangrijk dat iemand doet wat bij hem of haar past. Onze maatschappelijk werkers bekijken samen met de groepsbegeleiders en de orthopedagoog op welk niveau de cliënt functioneert en wat zijn of haar wensen en mogelijkheden zijn. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt zelf en/of de familie. Zo maken we voor iedere cliënt een plan op maat dat voldoende bescherming biedt. Maar ook genoeg uitdaging om het maximale uit zichzelf te halen!

Zinvolle dagbesteding
De meeste cliënten vinden het fijn om in de beschermde omgeving van het interne arbeidstrainingscentrum van Fundashon Kontakto te werken. In dit centrum leren en werken ze onder begeleiding in een groep. Zo maken ze kennis met de verschillende soorten werk en ontdekken wat ze aankunnen en waar ze goed in zijn.

De drie onderdelen van onze dagbesteding:
– Zorg: de begeleiding en ondersteuning van de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen.
– Vorming: het ontwikkelen van sociale vaardigheden, omgangsvormen in vriendschappen, familie- en werkrelaties, het leren omgaan met geld.
– Arbeidstraining: het aanleren van beroepsvaardigheden.